Powerpoint Sunumu Hazırlama

10/05/2017 tarihinde derste yapmış olduğumuz materyal sunumuna ithafen:

Powerpoint Sunumunun Hazırlanması ve Uygulanması :

Powerpoint sunumunu etkinlikte kullanmaktaki amaç, uygulamanın interaktif, görsel ve işitsel olanaklarını kullanarak Hayvanlar ve Sınıflandırmaları konusunun öğrencilerin zihninde daha kalıcı ve efektif bir biçimde yer etmesini sağlamaktır.

Bir giriş sayfası oluşturulur. Bu giriş kısmına konu ismi eklenir. Sonrasında yeni bir sayfa oluşturularak bu sayfaya hayvan sınıfının adı yazılır. Takip eden bütün sayfalara internetten edinilen hayvan sesleri, ClipArt (Karikatürize) resimleri ve isimleri eklenir. Powerpoint’in Transition ve Animation özellikleri1 kullanılarak önce ses dosyasının belirmesi, sonra görselin ortaya çıkması ve öğrencilerin ses ve görselden edindikleri ipuçları ile hayvanı tahmin edecek süreyi bulabilmeleri için isim öğesinin en son gelmesi sağlanır. Bu işlem tüm sınıf ve hayvanlar sunuma eklenene kadar devam eder. En son sayfaya da öğrencilerin dikkatini çekecek bir görsel eklenerek sunumun akılda kalması sağlanır.

Sunumun uygulanması için, önce ses dosyası oynatılır. Öğrencilerden hayvanı tahmin etmeleri beklenir. Doğru tahmin edildiği taktirde hayvanın resmi ve adı Powerpoint’te belirir. Doğru tahmin edilemezse, hayvanın resmi açılır ve tekrardan tahmin etmeleri beklenir. Bu işlem tüm hayvanları kapsayacak şekilde devam eder.

1 – Animasyon ve Geçiş Ekleme

P2.png

Materyal Sunumunu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.